❥ Had ik er maar een gebruiksaanwijzing bij gekregen!

Elke dag probeer je te beginnen met frisse moed en voor je het weet loopt de frustratie alweer op. Daar is alweer de eerste hindernis van vandaag en begint het getouwtrek tussen jou en je kind. Voor je het weet komt het volume harder uit je mond dan je had gewenst en BOEM daar barst de bom. En later.. als het weer iets rustiger is, dan komt de spijt om de hoek. Herken je dat? Elke dag het voornemen te hebben "het anders te doen" en door emoties meegesleept de dag te eindigen alsof je als ouder gefaald hebt?

 

En dat is je eigen gevoel nog maar. Een kind met boosheid, driftbuien, frustratie, woede uitbarstingen, dan weer een tirade of een huilmoment waarop jij aan de grond genageld staat. Je kunt geen hoogte krijgen van de behoefte van jouw kind en grip op de situatie heb je al helemaal niet meer. Misschien heeft je kind ook klachten als slecht slapen, slecht eten, buikpijn, niet zindelijk zijn, niet luisteren of druk gedrag. Er kan van alles zijn waar jij als ouder tegenaan loopt en waarvan je denkt dat het anders is dan het zou moeten zijn. Wellicht gedrag waarvan je denkt dat het niet "volgens het boekje" gaat. Een kind wat 'te laat' is met praten, een kind dat nog niet loopt. Tegenwoordig is alles binnen tabellen uitgerekend wanneer jouw kind wat zou moeten doen. In je omgeving hoor je heel andere verhalen, ze kennen het niet. En het consultatiebureau vindt er wellicht ook iets van. Fijn allemaal die meningen en wat schiet jij ermee op? Elke dag lijkt hetzelfde riedeltje af te spelen met dezelfde obstakels. Moe, van het vechten voor en met je kind. Een gezond kind en toch iets waar je de vinger niet op kan leggen wat zorgt voor dagelijks getouwtrek. En jij? Jij weet het allemaal even niet meer. Gehoord en gezien voel je je niet. Herken je dat?

 

Zou je ook graag willen kijken wat de boodschap is onder dit gedrag? Ik kan je vertellen dat onder elk gedrag een behoefte ligt, een boodschap. Als jij er klaar voor bent om in verbinding met je kind te komen, om zo echt te kunnen zien wat het nodig heeft, laat me je helpen.

 

Ik heb het niet alleen uit boeken geleerd, ik ben ervaringsdeskundige door mijn gevoelige jongens. Door de triggers van hun gedrag mocht ik mezelf en daarmee hen écht leren kennen. Ik leerde hoe ik een vangnet voor mezelf en hen kon zijn. En vooral leerde ik de boodschap zien onder het gedrag van mijn kinderen.

 

Wil jij dit ook?