β₯ π—£π—²π—Ώπ˜€π—Όπ—Όπ—»π—Ήπ—Άπ—·π—Έπ—² π—Όπ—»π˜π˜„π—Άπ—Έπ—Έπ—²π—Ήπ—Άπ—»π—΄ 𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗢

Gepubliceerd op 3 oktober 2022 om 11:16

Groei is niet lineair! Wanneer je bewust met jezelf aan de slag gaat en hierdoor écht naar jezelf kijkt; wat heeft jou gemaakt tot wie je bent, wat je doet, waarom je dat doet, hoe je reageert en waarom je zo reageert. Continue zelfreflectie toepassen, waar ik eerder al over schreef. Als je dat pad gaat lopen en jezelf steeds weer wilt verbeteren, wil dit niet zeggen dat je in één of andere ‘helleluja’ staat beland waarin je perfect bent en waarin niks jou meer onderuit kan halen.

 

Telkens weer zal het leven je uitdagen. Je krijgt uitdagingen op je pad om ervan te leren en jezelf te verbeteren. Want daarvoor zijn we hier gekomen, leren en verbeteren. En de uitdagingen die je nog niet geleerd hebt, de les dus nog niet gegrepen hebt, zullen blijven terugkeren op je pad. Net zolang totdat je de les wel geleerd hebt.

Soms zijn de uitdagingen zwaar, soms minder zwaar. Maar het leven is niet gemaakt tegen je, maar voor jou. Als je hier alles uit wilt halen en je wil continue jezelf verbeteren. En jezelf verbeteren kan op allerlei facetten zijn he; sporten, afvallen, minder drinken, stoppen met roken, gezonder eten, carrière maken, in je werk beter worden, je bedrijf wil laten groeien, een betere ouder zijn, etc. Iets dat jij graag wilt bereiken, waarin je wilt groeien.

 

Het is makkelijk om op te geven, want elke keer is het 2 stappen vooruit en weer 1 terug. Elke keer denk je er te zijn, maar je bent er nooit. Je zult altijd onderweg zijn, er is altijd verbetering mogelijk.

 

Dan gaat het om doorzettingsvermogen en discipline. Elke keer als je een paar stappen vooruit doet en het gevoel hebt terug gepleurd te worden is het verdomd lastig vol te houden en in iets te blijven geloven. En toch, je verliest pas wanneer je het opgeeft. Zolang je niet opgeeft ben je onderweg naar de betere versie van jezelf!

 

Het valt en staat met je mindset; je doel voor ogen blijven houden, houd goed de gedachte vast waarom je iets wil bereiken en geef nooit op!

 

Wanneer je ontevreden bent over je situatie is dat je startpunt. Daar begint de verandering al. Je plant het zaadje wat mag uitgroeien tot iets moois. Maar dat gaat niet vanzelf. Je hebt het aandacht te geven. Alles wat je aandacht geeft groeit. Hou vast aan het gevoel waarom je ontevreden bent en houd je doel voor ogen.

 

Je hoeft niet alles alleen te doen. Iemand anders heeft het wiel al uitgevonden! Zo heb ik dat ook telkens weer ervaren. Of ik nu een coach in de arm nam om m’n kinderen te leren begrijpen en mezelf te verbeteren of m’n bedrijf wilde laten groeien. Telkens weer neem je iemand in de arm, als stok achter de deur. Niet omdat je nou zo graag geld uitgeeft. Maar omdat je het van iemand wilt leren die het al bereikt heeft.

 

Denk maar eens aan een topsporter. Heb jij er wel eens één gezien die geen coach naast zich heeft staan? Juist! Groeien doe je niet alleen, dat doe je met de juiste persoon naast je. Die als het even tegenzit en het even niet meer gaat, jou een stapje verder helpt. Een stok achter de deur. Zo iemand heb je naast je nodig. Waarin je jezelf ook wil verbeteren, neem de juiste persoon in de arm.

 

Waar wil jij jezelf in verbeteren? Hoe lang wil je dat al? Hoever ben je tot nu gekomen? Waar wil je naartoe? Wat heb je daarvoor nodig om het NU aan te gaan pakken? Durf jij de hand vast te pakken die jou hierbij gaat helpen?

 

www.stempeltjeeigenwijs.nl

 

#hsp #hspcoach #holistischcoach #hooggevoelig #hoogsensitief #gevoelig #kindercoach #Roosendaal #kindercoachroosendaal #Eigenwijs #StempeltjeEigenwijs #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #mindset #coaching #zelfreflectie #uitdagingen #jezelfverbeteren #doorzettingsvermogen #discipline #verandering

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.